Tips för en bättre hall

Hallen är kanske inte det rum vi lägger ned mest tid på när det kommer till inredning. Och inte bara för att det ofta är ett ganska litet utrymme. Men en bra hall har många fördelar och kommer att uppskattas av alla som använder den regelbundet.

Få ut det mesta av utrymmet

Har man en stor hall är det ofta betydligt enklare att göra det man vill. Mindre hallar kan dock komma med både den ena och den andra utmaningen. Sittmöbler med inbyggd förvaring och mer förvaringsmöjligheter upp längst väggarna är välkomna förändringar som gör hallen mindre stökig.

Passa in inredningsstilen

Har man en tydlig inredningsstil i hemmet bör man se till att denna även sträcker sig till hallen också. Detta är ju trots allt det första rummet man ser när man kommer in i hemmet och bör självklart sätta förväntningarna för resten av bostaden.

Tänk på golvet

Golvet i hallen är värt att tänka lite extra på. Det är inte som rum som vardagsrummet eller sovrummet där man kan lägga in nästan vad som helst. Golvet i hallen bör istället vara slittåligt, lätt att rengöra och kunna hantera väta för att att hålla bra en lång tid framöver. Att lägga klinker eller andra stengolv kan därför vara ett mycket bra val. Med bonusen att de är perfekta att kombinera med golvvärme.

Välj bra belysning

Många hallar saknar fönster helt. Och mm man inte har ett ytterdörr med fönster som går direkt ut till gården kommer man mest troligt inte få in mycket naturligt ljus. Därför är det en bra idé att titta närmare på belysningen för hallen. Takbelysning är bra för de flesta hallar. Men den kan även kompletteras av vägglampor och eventuellt en bordslampa om man har plats för detta. Har man en hall som dessutom inkluderar en trappa upp till övervåningen kan man även installera trappbelysning med hjälp av infällda downlights i väggen.