Fyra av de största inredningsstilarna

Det finns en del definierade inredningsstilar som är speciellt populära just nu. Dessa stilar kan du finna i kombination eller tillsammans med andra. Dessa stilar kan också hjälpa dig att hitta inspiration till hur du vill utforma din alldeles egna inredningsstil.

Modern art déco

Modern art deco är en stil som började dominera på 20-talet och har nu gjort comeback i de svenska hemmen. Här finner du de lyxigaste materialen och intressanta kulörer. Ett karaktärsdrag för Moderna art deco-stilen är den maffiga kristallkronan med tusen ljus och diamanter. Med kristallkronan i kombination med det lyxiga sammetsmaterialet har du hittat hem i Modern art déco.

Stilren Industri

Råa ytor, hårda material och mörk färgskala? Detta låter som en stilren industri. Denna stil hittar inspiration ifrån lagerlokaler och fabrikslokaler, det kan man tillexempel se på de lampor som är mest kännetecknande för stilen. De ska helst vara svarta i plåt och se ut som att de kommer från dessa platser. Den svarta färgen ska helst stå helt i kontrast till det vita och bjuda på raka, grafiska linjer.

Svalt skandinaviskt

Det gamla i kombination till det nya är vad som kännetecknar den skandinaviska inredningsstilen. Vi pratar en kontrast i äldre naturmaterial och lyxigt stilrena laken. I denna inredningsstil får växterna en stor roll och vi inreder för att framhäva dem. Växten får gärna vara en palm eller snittblommor med eukalyptusblad i. Färgpaletten är ljuvlig och har i många fall inslag av härlig pastell.

Modern retro

Vi tar oss tillbaka till 50-talet och uppskattar den inrednings om skapades då och låter detta influera våra hem idag. Senapsgul, mossgrönt och petrolblå är färgerna vi behöver, i den moderna tappningen kombinerar vi detta med andra dova lugna färger. Loppisfynden kombineras med den nya snygga mattan och stilen är fixad.