Inreda hallen

Hallen kan ibland vara ett besvärligt utrymme i ett hus eller lägenhet. Det är väldigt varierat hur mycket utrymme man faktiskt har att arbeta med i hallen. En del har ett helt rum medan andra till synes har en liten del av en korridor. Men vad det än är för förutsättning har vi lite tips att dela med oss av.

Förvaringen

Förvaringen är A och O i hallen. Detta ska vara den huvudsakliga fokusen i inredningen och det gäller att få ut så mycket av utrymmet man bara kan. Ju större yta man har tillgänglig desto lättare blir så klart detta arbete. Se till att det finns gott om plats för ytterkläder och skor. Har man plats för en garderob i inredningen kan man använda denna för andra säsongers kläder och hänga upp de nuvarande på en enkel väggmonterad hatthylla och klädhängare. Vilket för övrigt är något man lätt kan fixa själv om man inte hittar något som passar in.

Belysningen

Belysningen är alltid något man ska tänka på när man inreder. Hallen är inte ett direkt undantag, men man kan känna sig ganska fri med valet av belysning här. Så länge man har möjligheten till en klart och tydligt ljus kan man välja efter egen smak. Det finns mängder av lampor på nätet som kan passa bra i hallen av denna anledning.

Sittplats

Att ha en sittplats i hallen är inte ett absolut måste, men det kan många gånger vara praktiskt. Har man små barn är detta perfekt för när man ska knyta deras skor. Men det kan även vara skönt att sätta sig ned när man tar på och av sina egna skor, speciellt när det är långa snören inblandade. En sittplats kan även fylla förvaringsfunktioner genom att skaffa en lägre sorts skåp eller byrå, vilket är väldigt bra om man har begränsat utrymme.

Spegeln

Även om man inte är fåfäng av sig går det inte att neka det praktiska med en spegel. Försök att placera denna så att den fångar upp ljuset från ett fönster eller en någon annan ljuskälla så lyser man inte bara upp hallen lite mer utan även får känslan av mer utrymme än det egentligen finns där.