Fixa till i sovrummet

Det är inte alltid som man behöver göra så mycket för att skapa en förändring hemma. Att fixa till i sovrummet kan vara något som man gör en eftermiddag eller kväll. Det behöver inte till an fullödig renovering för att skapa något nytt och annorlunda.

Om det är så att ni är i behov av en ny säng så kolla in Sängjätten först och beställ hem den säng som ni hittills har drömt om. Detta kan vara den största investeringen ni gör till ert sovrum just nu. Sängen är den allra viktigaste möbeln så det gäller att ni köper en säng av god kvalité. Det kan vara läge att byta säng om ni har tänkt att göra om i sovrummet på något sätt. Om det är mer än 10 till 15 år sedan sängen byttes ut så kan det vara god tid att göra detta.

Det första som ni bör göra är att rensa ut allt som finns i sovrummet. Se till att er nya säng kommit hem och frakta bort den gamla till er återvinningscentral tillsammans med allt annat som ni ska kasta från sovrummet. När rummet är tomt så är det som ett oskrivet blad och ni kan fixa med det som ni önskar. Det kan vara så att ni skulle vilja tapetsera om men känner att ni kan vänta ett tag till så kan ni måla en fondvägg där huvudgaveln kommer stå. Välj en färg som följer de toner som den gamla tapeten har.

Innan den nya sängen ställs in så kan ni också lägga in en större modell av matta in under sängen som täcker stor del av rummet utan större arbetsinsats. Dubbelhäftande tejp håller mattan på plats tills ni vill göra något annat. Om ni tycker det är småkallt på mornarna så kommer en matta som sticker fram under sängen göra underverk för kalla fötter. Byt även gardiner till något mer modernt och något som ni tycker om. Lycka till med att fixa till ert sovrum med kanske relativt enkla medel och sov så gott då ni går och lägger er för natten.