Inte vårstädat än?

Vårstädningens tid har inte kommit och gått för alla ännu. Det är ju inte det roligaste projektet att ta tag i hemma. Men det är en viktig del av hushållet och inget man därför bör försumma.

Vårstädningen är ett ganska omfattande arbete och inget man bör skynda sig genom. När vi skyndar är det ju lättare att slarva också. Av denna anledning behöver man inte känna att man måste vårstäda hela hemmet en och samma dag. Sprid ut det över så många dagar som behövs och städa så många timmar per dag som är möjligt eller man helt enkelt orkar med.

Medan det inte finns några direkta genvägar kan man alltid hålla i åtanke att man inte alltid behöver vara den som städar. Men alternativet är såklart något man då behöver betala för.

När man storstädar är det ofta smart att ta det rum för rum och inte med vilken aktivitet man håller på med. Börjar man dessutom uppifrån och går ned behöver man inte bry sig om att exempelvis damm faller när då man ändå inte städat vad det än faller ned på.

Ta dock gärna ut textilier och piska av dem och låt dem vädra under tiden. De kan annars dra åt sig onödigt mycket damm och smuts och på så sätt bli jobbigare att rengöra ordentligt.

I olika skeden av städningen kommer man mest troligt stöta på en och annan del som kräver lite mer uppmärksamhet. Detta inkluderar saker som spisen, ugnen, kylskåpet, fönstren med mera. Det finns många praktiska husmorstips man då kan använda sig av för att städa ordentligt men utan att behöva använda sig av starka kemikalier.

Glöm heller inte att vädra ordentligt i varje rum. Detta kommer att sätta pricken över i på allt arbete man lagt ned på att göra hemmet vackert och väldoftande.