Mysigt och varmt

Under vinterhalvåret är en av de viktigaste punkterna när du inreder ett sovrum att du inte ska frysa när du sover. Ett material som alltid är varmt och skönt och därför passar extra bra då, är ull. Du kan ha allt från madrasser och kuddar till bäddset och plädar av ull. Att sova i ullmaterial kan tillsammans med andra åtgärder avsevärt förbättra sömnen för dig med sömnproblem.

Lugn och harmoni

Nästa viktiga punkt är att ditt sovrum ska ge dig en lugn och harmonisk känsla så fort du kliver in i det. Det uppnår du genom att inreda i lugna, dova färger som passar bra ihop och gärna går ton i ton med varandra. Ha inte för många saker, det kan göra att det ser stökigt ut. Satsa i så fall på bra förvaring till det du måste ha i sovrummet.

Viktiga detaljer

Ett par saker som är avgörande för mysfaktorn i egentligen alla rum är textilier och belysning. Investera i en stor och mjuk matta att ha på golvet. Den gör underverk för såväl känslan när du kliver upp på morgonen, som det visuella intrycket, och även akustiken i rummet. En bra lampa som ger ifrån sig ett lagom mjukt och behagligt sken gör också att det blir mysigare i sovrummet.