Förbättra belysningen hemma

Belysningen har en mycket viktig roll att fylla i inredningen. Och det blir ju aldrig så uppenbart som vintertid då vi får allt färre soltimmar varje dag. Här kommer några snabba tips på hur du kan förbättra belysningen hemma hos dig.

Välja de rätta lamporna

Som sagt är belysningen en del av inredningen. Och av denna anledning bör du alltid vara selektiv med vilka lampor du faktiskt gäller. Självfallet är det viktigt att välja de som fyller belysningsbehovet i rummet. Men du bör även tänka på hur de passar in i inredningen. Det finns lampor i många spännande designer idag som du kan välja mellan och när du hittar rätt kommer de kunna göra mycket för inredningen.

Lägg till fler ljuspunkter

Antalet ljuspunkter i ett rum är en viktig aspekt av belysningen. Målet med den ska ju inte bara vara att lysa upp hela rummet med så få lampor som möjligt. Belysningen ska kunna anpassas för en rad olika tillfället. Men för att lyckas med detta kommer du också behöva fler ljuspunkter i rummet. Ett normalstort rum bör ha mellan 5-10 ljuspunkter, beroende på utformning, vilket rum det är och även vilka sorters lampor du väljer.