Problem med avloppet hemma?

Problem med avloppet kan bero på många olika orsaker, det kan vara stopp på grund av något som inte ska vara i avloppet eller på grund av avlagringar som byggts upp. Det kan orsaka översvämningar, dålig lukt och skada avloppen längre ner så det blir en mer omfattande skada. Många av avloppen sitter ihop så det kan ibland vara svårt att veta var stoppet är.

Stopp i Toaletten?

Om man spolar ner annat än toalettpapper så kan det lätt orsaka stopp i toaletten. Det vanligaste är exempelvis bindor, hushållspapper och kattsand. Man kan prova med en vaskrensare för att skapa ett vakuum och få bort stoppet eller hälla kokande vatten i för att lösa upp fetter. Men ibland kan stoppet ha satt sig längre ner och då kan man behöva anlita experter inom området för att få hjälp.

Avloppslukt i hemmet?

Känner du lukten av avlopp hemma? Det kan bero på väldigt mycket, man bör först lokalisera varifrån doften kommer och därefter förstå varför det luktar. Det lättaste att göra själv är att hälla i bikarbonat och vinäger för att sen skölja med kokande vatten. Man bör försöka få bort doften och förebygga att det blir värre. Det finns många olika husmorsknep bland annat bikarbonat och vinäger i avloppet.