Så lyckas du med den lantliga inredningen

Lantlig inredning är något som aldrig går ur stilen. Bor du just ute på landet kan det vara ett självklart val av inredningsstil. Men även om du bor i mer av en stadsmiljö kan du få det att fungera snyggt. Skulle du vilja prova detta men är inte riktigt säker på var du börjar, eller slutar för den delen, har vi samlat ett antal tips här.

Trämöbler och detaljer

Att allt möjligt i trä hör bra hemma i den lantliga inredningen förvånar säkert ingen. Du kan både använda omålat och målat trä. Det är mer designen än färgen som kommer att sälja in inredningsstilen. Men det betyder inte att du måste hålla dig helt borta från allt vad modern design betyder. Att hålla sig till mindre delar av inredningen som kanske en skylt av något slag kan dock vara klokt om du vill vara säker.

Neutrala och jordnära färger

Den lantliga stilen är något som domineras mycket av neutrala och jordnära färger. Vitt är något man kan se speciellt mycket av, men gärna i kombination med blått. grönt, brunt och gult. När det kommer till klara och mer färggranna färger som används är det ofta för att det handlar om bilder av blommor och växter. Blommor är speciellt vanligt i den lantliga inredningen och vi ser det på allt från tapeter och gardiner till kuddar och tavlor.

Utsmycka med lite metaller

Men allt tillverkas ju så klart inte i trä. Vilket är varför det alltid finns utrymme för lite metalldetaljer i den lantliga inredningen. Mässing och koppar är två väldigt vanliga val och perfekt för saker som skåp och dörrhandtag, kranar och kastruller med mera.