Akvarium som inredning

Att ha ett akvarium blir alltmer vanligt i inredningen. Tidigare har akvarium framför allt kanske förknippats med ett intresse för fiskar, men idag ses det ofta helt enkelt som en prydnadsmöbel. Det är förstås ingenting fel med att ha ett akvarium för dess skönhets skull, men viktigt är att tänka på att det innehåller levande varelser! De ska skötas om noggrant, med allt vad det innebär.

Mat

Viktigt för akvariefiskar är att mata dem regelbundet, och med rätt mängd. Hur mycket beror på art och mängd av de fiskar som bor i ditt akvarium. Rådslå gärna med den försäljare där du införskaffar dina fiskar! Det finns en del myter gällande detta, inte minst att de lätt kan matas för mycket. Det är visserligen möjligt, men högst ovanligt – ge dem en mängd som kan ätas upp på några minuter!

Städning

Utöver fiskfoder är det också viktigt med hygien. För det första mår fiskarna bättre om akvariet städas regelbundet, för det andra ser det förstås trevligare ut med ett rent akvarium. Det finns väldigt många sätt att städa akvarium på. Det viktigaste är att inte använda några medel som kan vara giftiga för fiskarna. Du vill naturligtvis inte att dina små vänner ska ta skada av städningen.